Kassasystem för frisör

När du startar en frisörsalong är det mycket du behöver tänka på. Din lokal, din lokalisering, inredning, vilken klientel du ska inrikta dig in på och vilket kassaregister du ska köpa.

Den nya kassaregisterlagen innebär att nästan alla som säljer varor mot kontant betalning eller betalkort måste ha ett certifierat kassaregister. För många frisörer innebär det att de måste byta system .

När du ska köpa ett kassasystem för frisörer så har du flera olika alternativ att välja på. Du kan antingen köpa ett vanligt kassaregister eller så kan du köpa mjukvara som installerar på en dator och omvandlar den till ett kassaregister. Generellt för båda alternativen är att de inte är avancerade funktioner det är frågan om och därför tillhör de den billigare kategorin av systemen.

Om du väljer att köpa programvara för ett kassaregister för frisör så finns det väldigt många fördelar med det. Med ett sådant system kan du boka in kundens tid direkt i datorn. Du kan också lägga till valfri information om kunderna så som vilka som klippte dem, vilket typ av hårbehandling de beställde ello.s.v. Allting presenteras i ett överskådligt grafiskt användargränssnitt och gör så att du kan fokusera på själva klippandet. .

Är du bara ute efter ett traditionellt kassaregister för frisör så behöver du vanligtvis ingen avancerad modell. De billigaste certifierade kassasystemen som passar till frisörer kostar från ungefär 4000-5000 kronor inklusive kontrollbox. Tänk på att köpa till ordentligt med kvittorullar att kassasystemet verkligen är certifierat och se till att en kassalåda ingår..