Hyra kassaregister

Varför hyra ett kassaregister?
Det finns flera anledningar till att hyra ett kassaregister. Att köpa ett certifierat kassaregister kan kosta många tusenlappar och har man inte långa sässonger när man behöver ett kassaregister så kanske det inte lönar sig att investera i en.

Typiska tillfällen då det kan vara bra att hyra ett kassaregister är till exempel vid festivaler eller andra kortvariga arrangemang. Då är det smidigare att hyra en kassaapparat eftersom det kräver att man lägger ut mindre pengar på verksamheten.

En annan anledning till att vilja hyra ett kassaregister kan vara att man precis har startat eget och först vill prova och utvärdera företaget. Om man sedan märker att verksamheten går bra så kan man tänka mer långsiktigt och investera i ett kassaregister.

Att tänka på innan man hyr ett kassaregister
Är kassasystemet godkänt? Sedan 1 januari 2010 måste alla kassaregister vara registrerade. Se till att du inte hyr en gammal modell som inte stödjer moderna kontrollenheter.

Hyr rätt: Beroende på hur många kunde du förväntas ha. Vissa kassaregister har begränsat med minne som gör så attt en utskrift måste ske efter ett visst antal kunder. Om du har restaurang eller butiksverksamhet krävs oftast olika kassaapparater även om vissa maskiner klarar av både och.

Kundanpassning: Bra företag som erbjuder uthyrning av kassaregister erbjuder också kundanpassning av kassapparaten för kunden. Till exempel kan ditt ditt företags namn synas på kvittot. Vissa uthyrningsföretag både registrerar och avregistrerar den hyrda kassaapparaten hos skatteverket så att du själv slipper den processen.

Priser: Det finns olika system för att hyra kassaregister. En vanlig metod är att ta ett basbelopp och sedan en viss summa för varej dag. Det blir billigare att hyra ju längre tidsperiod du hyr ett kassaregister. Att hyra bara ett dygn kan kosta så mycket som 1000 kronor. Hyr du däremot en månad är det inte sagt att det kostar så mycket mer. Du kan verkligen tjäna tusenlappar på att titta runt hos olika företag och maila om priser. Ska du hyra i dygn, veckor eller månader det finns garanterat någon som har en lösning som passar dig.

Billigast blir att hyra ett begagnat kassaregister men då måste du vara extra nogrann med att de uppfyller kraven för certifierade kassasystem