Billiga kassaregister

I princip alla vill väl ha ett så billigt kassaregister som möjligt. Det finns dock några frågor man bör ställa sig innan man köper ett billigt kassasystem.

Hur stor är min verksamhet? I regel fungerar det så att ju billigare kassaregister desto färre funktioner. Har du få kunder kan du kanske sköta komplexa betalningar på ett annat sätt men annars kan det vara av största vikt att ditt kassaregister klarar av vissa saker på egen hand. Har du en liten verksamhet som inte har särskilt avancerade behov så duger oftast ett billigt kassaregister alldeles utmärkt. .

Maila: Det lönar sig verkligen att leta runt bland olika försäljare av billiga kassaregister. De flesta skyltar inte öppet med deras priser och därför kan det verkligen löna sig att maila dem om prisuppgift. Välj ut en fem til tio olika alternativ så att du kan få bästa möjliga pris. Du kan enkelt spara tusentals kronor. Du kan också prova dig på att förhandla om priset, om du till exempel ska köpa fler än en produkt hos leverantören. I denna bransch finns det ofta en hel del marginaler så du har allt att vinna på att vara kylig och övervägande. .

Är företaget pålitligt? Ställ frågor på forum om företaget. Någon kanske har köpt därifrån innan och vill dela med sig av sina erfarenheter. Ibland kan piset på ditt billiga kassaregister nästan vara ”för bra”. .

Vad ingår? Tänk på att du sällan behöver bara ett kassaregister. Du kan behöva en streckodsläsare, kortterminal, våg och en kassalåda o.s.v.. Ibland kan det löna sig att köpa en helhetslösning från ett och samma företag eftersom du får ett bra förhandlingsläge. Billiga kassaregister saknar ofta kassalådor och kontrollboxar och dylikt som kan ingå vid köp av ett dyrare kassaregister. Så kontrollera noga innan köp. .

Godkänt kassaregister: Se till att det billiga kassaregisret du köper inte reas ut på grund av att det inte är godkänt. I dagsläget är det lika bra att köpa ett godkänt kassaregister för att slippa böter från skatteverket.

Vad är skillnaden på dyra och billiga kassaregister?

Dyrare kassaregister har ofta funktioner som förenklar och sparar tid för kassapersonalen. De kan ha snabbtangenter för vissa varugrupper eller till exempel en LCD-display så att kunde kan plocka fram rätt mängd kontanter direkt utan vilket också sparar tid. .

Ett dyrt kassaregister kan ha många fler funktioner än ett billigt kassasystem. De kan ofta ingå i nätverk med andra kassaregister, har flera olika momssatser, mer avancerad grafik på kvittona, kan spara uppgifter på minneskort os.v. Men har du en enkel versamhet så kanske inte det är nödvändigt utan det duger bra med ett billigt kassasystem.